HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogAanmelden als medewerker

Burn out oplossen samen met een luister consulent

We moeten veel in ons leven en al dat moeten, als we daar erg ons best voor doen, we het zo goed mogelijk willen doen, kan het zomaar zijn, dat een burn out je in gaat halen. Zo'n 75 % van de mens loopt in meer of mindere mate het risico een burn out te krijgen. Het lijkt wel een modeverschijnsel.

Helaas is het hebben van een burn out geen pretje. Je lijf wil niet meer, de geest vaak wel, maar je wordt aan alle kanten teruggefloten. Het enige wat je wilt, is niets meer. Niets meer hoeven doen en van dat ellendige gevoel van vermoeidheid, uitgeput zijn, zo snel mogelijk af. Maar hoe!

Eénmaal thuis, je werkgever met lood in je schoenen vertelt dat het zo niet langer meer kan, voel je je even opgelucht en geef je toe aan het niets doen. Maar helaas, het aard van het beestje heeft hier al snel moeite mee en begint zichzelf in de weg te zitten.

Diegenen die in een burn out terecht komen, zijn vaak diegenen die niet stil kunnen zitten en zich maar moeilijk kunnen ontspannen. Het hoofd speelt een grote rol in hun leven, de lat leggen ze hoog voor zichzelf en nu overgeleverd aan niets, is de volgende kwelling waarmee ze te maken krijgen.

Want ze willen het liefst alles weer zo snel mogelijk bij het oude hebben. Dat niets doen, dat mag niet, ze moeten presteren, hier houden ze niet van. Ze maken zich zorgen over hun baan, stel voor dat ze ontslagen worden. Ze maken zich druk over geld, want hoe moet dit nou. Ze zijn nog steeds bezig met datgene waar ze nou net niet mee bezig zouden moeten zijn.

De begin periode dat iemand met een burn out thuis zit, maken ze zichzelf vaak nog zieker en vermoeider. Totdat ze zich overgeven, ze moeten wel, want niets meer kunnen, dwingt hun letterlijk zich over te geven aan. Maar dan ben je er nog niet.

Er is roofbouw gepleegd, al van kinds af aan. Die roofbouw herstellen heeft tijd nodig. Veel tijd en toch, het kan ook anders. Als je aan de slag wilt met je denken en je doen. Want daar ligt de sleutel voor een snel herstel.

Gelukkig is er online hulp voorhanden in de vorm van een luisterlijn, waar je consulenten vindt, die echt naar je luisteren, waar je je verhaal tegen kunt vertellen. Ze begrijpen je en weten ook oplossingen aan te dragen voor dat herstel waar jij zo dolgraag naartoe wilt. Ze zijn gespecialiseerd in burn out aan te pakken bij de wortel.

Naast de oplossingen zal een luister consulent je ook kunnen vertellen waarom jij die burn out hebt gekregen. Daar zul je je in herkennen en weten is meten. Zodra jij weet waardoor de burn out is ontstaan, kun je aan de slag met de verandering. Want alleen maar rusten, je lijf rust geven, daar ben je er niet mee.

Er ligt een verandering op jouw te wachten, die de luisterconsulent, werkzaam als stress counselor, depressiecoach, je heel graag vertelt. Die verandering van denken en doen, daar ligt de sleutel.

Wacht niet langer, zoek online hulp bij een luisterconsulent, om jezelf zo snel mogelijk weer fit en uitgerust te voelen. Die burn out de deur uit en de vrolijke jij er in. De situatie lijkt voor jou misschien nu uitzichtloos, dat is het niet.

Je hebt jezelf in een burn out gewerkt, je komt er weer uit ook, zeker met hulp van een luister consulent op de luisterlijn.

Het team van Luisterconsulenten staat voor je klaar!
 

Datum: 06-05-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten