HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogAanmelden als medewerker

Eenzaam en alleen voelen

Je zult je maar eenzaam voelen en daardoor je leven aan je voorbij zien gaan en je het zelf moeilijk vindt om de oplossing te bedenken. Eenzaamheid is een groot issue aan het worden, niet alleen onder ouderen. Ook jongeren kampen er mee.

Eenzaamheid is een gevoel, dat ieder mens op zijn tijd ervaart. Het leven gaat voor niemand over rozen. Je zal je partner maar kwijtraken en alleen achterblijven, dan ervaar je een enorme leegte, en hoe vul je die op?

Je zal maar tiener zijn en kampen met onzekerheid. Wie weet vroeger gepest en heeft je dat uiterst voorzichtig gemaakt. Je mengen in een gezelschap, vind je lastig, je weet niet goed wie je wel en niet kunt vertrouwen. En toch lonkt de wereld, de mensen, samen dingen ondernemen, maar het is zo eng.

Je lange tijd eenzaam voelen, ga je jezelf te kort mee doen, maar je moet de sleutel maar kunnen vinden om uit je isolement, dat gevoel van eenzaamheid los te kunnen laten. Je wilt het wel, dolgraag zelfs. Al zou je af en toe met iemand een praatje kunnen maken, dat zou al opluchten.

Dat praatje kun je maken met een luisterconsulent. Deze consulenten bieden iedereen een luisterend oor en als je er voor open staat, gaan ze samen met jou aan de slag om de eenzaamheid aan te pakken. Zie een luister consulent als een online helpende hand, die je begrijpt en begeleidt. Die je regelmatig opzoekt, omdat je voelt dat er naar je geluisterd wordt, maar ook dat je ziet dat de gesprekken je sterker maken. En dat heb je nodig om de eenzaamheid vaarwel te zeggen.

Eenzaamheid, daarmee zeg je eigenlijk, ik voel mij niet verbonden, met anderen, maar ook eigenlijk niet met mijzelf. Het gevoel zegt het tegen je, het zijn de gedachten die dat gevoel bepalen. De luisterconsulent zal je helpen dit aan je uit te leggen en je handvatten te bieden om weer verbonden te raken met jezelf, want dat is de eerste stap om te zetten. Jezelf weer lief gaan vinden en niet meer afwijzen. Je hart weer horen kloppen voor jezelf.

De volgende stap is, proberen je gaan te verbinden met anderen. Het is je eigen gevoel dat je hierbij tegenhoudt. Dat geeft signalen af, als ik voel mij plezierig, niet gehoord, niet gezien. Ik ben niet belangrijk. Om deze impasse te doorbreken, en je weer verbonden te voelen met jezelf en anderen, kun je dus heel goed doen samen met een luisterconsulent.

Het team van luisterconsulenten staat voor je klaar om naar je te luisteren, je eenzaamheid bespreekbaar te maken en mee aan de slag te gaan, jouw eenzaamheidsgevoel aan te pakken.

Chat of bel met ze om jouw eenzaamheid buiten de deur te zetten.

Luister consulenten team
 

Datum: 06-05-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten