HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogAanmelden als medewerker

Getraumatiseerd, hoe verder

Dat de mens in zijn leven veel meemaakt, is een gegeven. De een kan beter omgaan met wat hem overkomt, dan de ander. Dit heeft te maken met de basis die is gelegd in je jeugd.

Als de basis geen liefde kende en om die reden jij je niet veilig voelde, ben je angstig geworden, onzeker en dat alles heeft zijn invloed op hoe jij in het leven staat.

Zo kan je zomaar rondlopen met een trauma, die je al op hebt gedaan als klein kind en er geen weet van hebt, dat je destijds getraumatiseerd bent geraakt. Daarnaast zijn we ons wel bewust van opgelopen trauma's en die verwerken, en dat is heel zwaar.

Als het goed is heb je hulp gezocht en word je begeleid door liefdevolle hulpverleners, die jou begeleiden weer in je kracht te komen te staan. Het kan zomaar zijn dat je af en toe de behoefte voelt aan een luisterend oor, dat je bij iemand je verhaal kwijt kunt, dat je je gehoord voelt en dat kan op de luisterlijn www.luisterconsulenten.nl.

Hier vind je consulenten die begripvol naar jou luisteren, die je ook tips en advies kunnen meegeven. Die altijd voor je klaarstaan, die ook veel afweten van trauma's en je dus kunnen ondersteunen in het proces van zelfheling.

Rond blijven lopen, zonder iemand die je helpt, er voor je is, dat is zwaar. Ook jij verdient een fijn en gelukkig leven en een luisterconsulent kan je een zetje in de goede richting geven. Elk mens verdient een veilige haven, een haven van waaruit hij zijn leven vorm kan geven. Zonder die veiligheid, kan de mens bijna niet functioneren.

Dan is die bang en kan zo angstig zijn voor alles, dat die zich het liefste afsluit, hierdoor kan je je weer eenzaam en alleen gaan voelen. Ook dan staan de luister consulenten voor je klaar. Ze luisteren aandachtig naar je verhaal. Ze zullen je niet veroordelen, ze begrijpen heel goed waar jij vandaan komt, ze hebben begrip voor je. Ze kunnen je ondersteunen in je proces het trauma te verwerken, dat jij je op een gegeven moment weer krachtig genoeg voelt, dingen te durven te gaan ondernemen.

Kleine stapjes te zetten, waarbij je hand op afstand wordt vastgehouden door een online luisterconsulent, die jij zorgvuldig hebt uitgekozen, waar je je veilig en vertrouwt bij voelt. Je zult veel hebben aan de chat of bel gesprekken met een luisterconsulent. Ze zijn er in getraind om jou op de juiste manier te woord te staan.

Ze zullen er voor zorgen dat je angsten zullen gaan afnemen, ze zullen er voor zorgen dat je je minder gestrest voelt. Ze zullen jouw successen met je delen, die jij hebt bereikt! Ze zullen je daarvoor complimenten geven en dat alles bij elkaar, gaat er voor zorgen, dat jij uit de diepe tunnel kunt krabbelen, omhoog, naar een plek waar jij je veilig voelt. In Jezelf!

Getraumatiseerd, en je weet niet hoe verder, begin met een online consult met een van de luisterconsulenten, dat gaat je al heel veel kracht geven en ze zullen niet schromen je ook oplossingen te geven, welke therapie het beste bij je past en wie weet, kunnen zijn zelf als coach, counselor of therapeut iets voor je betekenen.

Dan kun je het eerst op veilige afstand proberen door telefonisch of chatcontact en als je je vertrouwt voelt, als het veilig voelt aan de slag gaan met behandelingen om het trauma te verwerken.

Het team van Luisterconsulenten staat voor je klaar!
 

Datum: 09-05-'19

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten